Unde este loc de îmbunătăţiri în învăţământul sălăjean

Maria Pop este inspector şcolar general adjunct

Inspectorul şcolar general adjunct al Sălajului, Maria Pop, a vorbit miercuri, 16 octombrie, într-o şedinţă cu directorii de şcoli, despre neajunsurile constatate în unităţile de învăţământ cu ocazia inspecţiilor derulate în cursul anului şcolar trecut.

Potrivit adjunctului ISJ, un astfel de neajuns este numărul mare de absenţe pe care elevii din anii terminali le acumulează sub pretextul că se pregătesc pentru examenele naţionale. Aceiaşi elevi, pe lângă că nu prea dau pe la şcoală, nu participă, în unele cazuri, nici la orele de pregătire suplimentară organizate gratuit pentru a-i ajuta să promoveze aceste examene.

Un alt aspect care necesită „îmbunătăţiri” este, în opinia adjunctului Inspectoratului Şcolar, preocuparea pentru reducerea abandonului şcolar, care reprezintă un fenomen în special în mediul rural. Maria Pop le-a reproşat directorilor şi faptul că dascălii nu trec toate absenţele elevilor în catalog, dar şi că spaţiile de învăţământ nu sunt întotdeauna igienizate sau modernizate corespunzător.

Inspectorul şcolar general adjunct a dat exemplul şcolii din Sînmihaiu Almaşului, unde imediat după încheierea unor lucrări de modernizare de valoare mare, întreg soclul clădirii s-a prăbuşit.

Distribuie:

Postaţi un comentariu