Trei evazionişti din panificaţie, depistaţi de poliţişti

TVA-ul la pâine a fost redus de la 1 septembrie la 9 la sută

Ampla acţiune de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie demarată de poliţişti la începutul lunii septembrie are deja rezultate.

Potrivit informaţiilor primite de la Maria Cristea, reprezentantul biroului de relaţii publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj,  în judeţul nostru au fost efectuate în perioada 1 – 6 septembrie 53  de controale la societăţi comerciale, persoane fizice, fiind verificate şi 40 de mijloace de transport.

Cu această ocazie, au depistate trei infracţiuni la Legea 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, au fost constatate 22 de sancţiuni contravenţionale în sumă de 11.060 lei (12 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 10 la alte acte normative) şi au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 532, 5 lei.

La acţiune au participat 14 poliţişti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, 25 poliţişti de ordine publică şi 11 de poliţie rutieră.

Distribuie:

Postaţi un comentariu