Trafic îngreunat pe DN 1 C după ce o cisternă încărcată cu bitum s-a răsturnat pe carosabil

Autocisterna s-a răsturnat în jurul orei 22.00 (Foto ISU Sălaj)

Două accidente în care au fost implicate un autotren şi o cisternă s-au petrecut în cursul zilei de joi, 24 octombrie, pe un drum naţional din Sălaj, la limita cu judeţul Cluj.

Primul a avut loc în jurul orei 08.30, când, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Zalău, Lucian Jacodi, Garda de intervenţie nr. 2, a fost solicitată să intervină la un accident rutier petrecut pe DN 1 C, la ieşire din localitatea Bârsău Mare spre Dej.

„Un autotren care transporta marfă pentru un hiper-market s-a răsturnat la marginea carosabilului şoferul scăpând teafăr din cabina contorsionata. Pompierii au deconectat bateria, au asigurat perimetrul până ce marfa a fost încărcată într-un alt autotren şi au sablat carosabilul”, precizează purtătorul de cuvânt.

Un alt accident s-a petrecut pe acelaşi drum (DN 1C), în pasul Mesteacăn, la limita judeţelor Sălaj şi Maramureş, în jurul orei 22.39. O cisternă din Polonia, încărcată cu 22 t de bitum s-a răsturnat lovind parapetul de protecţie într-o curbă, declanşându-se scurgeri de combustibil de la rezervor  pe carosabil, iar pasagerul, rănit uşor, a fost preluat de un echipaj Smurd şi transportat la spitalul judeţean Zalău. Pompierii au intervenit cu 2 autospeciale şi au asigurat perimetrul oprind scurgerea de combustibil , au acţionat cu apă stropind cisterna şi deconectând bateriile pentru a împiedica o eventuală declanşare a unui incendiu fiind pregătiţi să intervină în orice moment .La ora aceasta, la faţa locului sunt aşteptate două macarale de la Cluj Napoca care vor ridica cisterna, traficul desfăşurându-se cu dificultate pe un singur sens.

Reamintim că în urmă cu o lună, pe DN 1 H, la ieşire din localitatea Răstoci în imediata apropiere a intersecţiei cu DN 1 C spre Dej şi Baia Mare, la doar câteva sute de metri mai jos o altă cisternă încărcată cu 10  tone de benzină şi 20 de motorină s-a răsturnat într-o curbă misiunea pompierilor fiind îndeplinită cu succes.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu