Tentaţia banilor câştigaţi din droguri i-a trimis în spatele gratiilor

Poliţiştii şi procurorii au recuperat 120 de grame de cannabis

Tinerii arestaţi zilele trecute de poliţişti pentru trafic şi consum de droguri au ajuns în această situaţie pentru că au vrut să câştige rapid sume mari de bani, mizând pe faptul că în străinătate drogurile pot fi procurate la un preţ mult sub preţul pieţei din România.

Detaliile celui mai recent caz în care droguri aduse din străinătate au fost vândute unor tineri din Zalău au fost făcute publice de procurorul şef al DIICOT Sălaj, Dan Buduşan, într-o conferinţă de presă susţinută luni, 4 noiembrie.

Potrivit procurorului şef, cei doi tineri, Andrei Daniel B. şi Daniel Andrei Z., au plecat în Spania la cules de struguri la începutul lunii septembrie, ocazie cu care cei doi au început să consume, acolo, cannabis, sub forma unor ţigări confecţionate artizanal. Procurorul şef precizează că tânărul de 23 de ani se droga încă din 2006, când s-a dus prima dată în Spania.

În 22 octombrie, aceştia, aflaţi încă în Spania, au cumpărat de la un cetăţean spaniol 250 de grame de cannabis la preţul de 375 de euro, adică 1, 5 euro pe gram, mai ieftin de aproximativ zece ori faţă de preţul pieţei din România. Andrei Daniel B.a cumpărat aproximativ 150 de grame, iar Daniel Andrei Y., 100 de grame, cantităţi băgate în borcane de 400, 600 şi 800 de mililitri, ascunse prin bagajele cu care se pregăteau să se întoarcă în ţară.  Au intrat în România în 27 octombrie, prin Vama Borş, fără a fi depistaţi de vameşi, iar imediat ce au ajuns în Zalău au contactat diferiţi consumatori pentru valorificarea cannabisului la preţuri cuprinse între 40 şi 60 de lei gramul. În afacerea celor doi tineri a intrat şi un al treilea, care locuia singur într-o garsonieră din blocul Unicarm de pe strada Gheorghe Doja şi care le-a pus garsoniera la dispoziţia celor doi, pentru a putea face ţigări din cannabis şi pentru a se şi droga fără a fi deranjaţi de nimeni.

Vineri, 1 noiembrie, de lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj, sub coordonarea procurorului – şef DIICOT, s-au prezentat la uşa garsonierei, unde l-a găsit pe proprietar, împreună cu tânărul de 20 de ani şi cu un martor, fumând ţigări cu cannabis. La percheziţie a fost găsită cantitatea de aproximativ 10 grame de cannabis şi un cântar de mare precizie folosit pentru dozarea drogului. Ulterior a fost găsit şi celălalt “afacerist”, Daniel Andrei Z., la locuinţa acestuia fiind găsită cantitatea de cinci grame de cannabis, iar în autoturismul acestuia a fost descoperit un dispozitiv de mârunţit, ce conţinea urme de cannabis. De asemenea, pe raza municipiului Cluj Napoca a fost identificat un alt complice, care depozita ân locuinţa sa aproximativ 60 de grame de cannabis aparţinând lui Daniel Andrei Z..

Cei doi tineri care au adus drogurile din Spania au fost reţinuţi vineri pentru 24 de ore, iar sâmbătă Tribunalul Sălaj a admis cererea procurorului-şef DIICOT de arestare preventivă a lor pentru 29 de zile. În cazul tânărului care a pus garsoniera la dispoziţie, DIICOT a dispus obligarea de a nu părăsi localitatea. Cerectările continuă pentru identificarea tuturor consumatorilor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu