Taximetriştii, amendaţi de poliţişti

54 de taximetrişti sălăjeni au fost prinşi de poliţişti încălcând legislaţia rutieră. Identificarea lor a avut loc în cadrul unei acţiuni organizate în 6 noiembrie pentru depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, acţiunea s-a desfăşurat simultan în municipiul Zalău, oraşele Şimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei şi Jibou, precum şi pe principalele drumuri care traversează judeţul Sălaj. Poliţiştii au controlat 102 de autovehicule, ocazie cu care au aplicat 54 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8640 lei. Principalele contravenţii constatate la codul rutier vizau neacordarea priorităţii de trecere pietonilor (un caz – unpermis de conducere reţinut), depăşirea limitei legale de viteză (opt cazuri), nefolosirea centurii de siguranţă, oprire şi staţionare neregulamentară (18 cazuri). De asemenea, 12 autovehicule verificate prezentau defecţiuni la sistemul de direcţie, frânare, iluminare, semnalizare, precum şi degradări ale parbrizului (fisuri).

Poliţiştii au aplicat 15 amenzi şi pentru nerespectarea de către taximetrişti a obligaţiilor prevăzute de art. 52 din Legea nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

De asemenea, pe DN 1F, în localitatea Bocşa, poliţiştii au surprins în trafic un autoturism condus de R. Andrei, din Derşida, care transporta persoane pe traseul Zalău – Bobota, fără a avea documente pentru transport de persoane în regim de taxi şi fără ca autovehiculul să îndeplinească condiţiile legale pentru această activitate. Mai mult, în portbagajul maşinii, poliţiştii au găsit 18 litri de ulei, pentru care şoferul nu a prezentat acte de provenienţă, motiv pentru care a fost ridicat în vederea confiscării.

Acţiunea a fost organizată cu sprijinul Registrului Auto Român, reprezentanţa Sălaj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu