Târgul de Crăciun a stârnit controverse în Consiliul Local

Consilierii au aprobat proiectul de acord

Târgul de Crăciun ce ar urma să aibă loc de la sfârşitul acestei luni pe platoul din faţa Prefecturii a stârnit cele mai multe comentarii la şedinţa Consiliul Local Municipal de astăzi, la care consilierii au fost chemaţi să aprobe un acord de cooperare privind organizarea evenimentului.

Organizarea unei noi ediţii a Târgului de Crăciun de la Zalău, eveniment ce ar urma să aibă loc în perioada 28 noiembrie – 31 decembrie pe platoul din faţa Prefecturii şi în care Primăria Zalău va fi partener, alături de firma SC Hot Paprika, în organizarea evenimentului, a stârnit controverse în jurul consilierilor locali chemaţi să aprobe acordul de parteneriat. Pe de-o parte, membrii Comisiei Sport – Cultură au venit cu mai multe modificări şi completări ale acordului, care se încheie pe o perioadă de mai bine de doi ani.

Nu putea lipsi de la dezbaterea proiectului consilierul PDL Adrian Margin, care a vrut să afle de ce era nevoie de un acord valabil până în 2016, de ce îşi asumă Primăria obligaţii legate de paza şi curăţenia spaţiului respectiv, dar şi dacă este oportun ca municipalitatea să îşi asocieze numele cu o fimă a cărei denumire înseamnă „ardei iute”, semn electoral la alegerile din 2004.

Primarul Radu Căpîlnaşiu a explicat, pentru început, că valabilitatea multianuală a acordului este justificată de faptul că firma a fost obligată să asigure căsuţe de lemn care să ofere condiţii decente pentru comercianţi.

Nici consilierul PDL Claudiu Bîrsan nu s-a arătat foarte convins că organizarea evenimentului este oportună în condiţiile date, dar cu toate acestea proiectul a fost aprobat, cu abţineri doar din partea consilierilor PDL.

Târgul este programat să înceapă în 28 noiembrie şi se va încheia în 31 decembrie. Vor fi oferite spre vânzare produse alimentare, decoraţiuni pentru bradul de Crăciun, dulciuri şi băuturi calde. Pentru clienţi şi pentru trecători vor fi organizate şi concerte de Crăciun şi un program pentru copii ce va include întâlniri cu Moş Crăciun în Orăşelul Copiilor. Parteneri în acest demers vor fi, alături de firmă, Primăria Zalău, Casa Municipală de Cultură şi Consiliul Judeţean, prin Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu