Şomerii vor avea carduri profesionale europene

Cardul va conţine şi poza beneficiarului

Şomerii şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se pot prezenta la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj pentru a solicita emiterea cardului profesional european. Este vorba despre un card care conţine toate datele profesionale ale persoanei respective, începând cu studiile şi calificările profesionale, companiile sau instituţiile la care a lucrat, ce posturi sau funcţii a ocupat acolo, dar şi domeniile în care ar fi interesat să ocupe un nou loc de muncă. Cardul este asociat unui cont pe portalul www.card-profesional.ro, care conţine, în mod personalizat, şi date despre locurile de muncă şi cursurile de formare disponibile. Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii AJOFM Sălaj, cardul  înlocuieşte, practic, CV-ul şi carnetul de şomaj.

Pentru a putea solicita cardul, şomerul sau persoana aflată în căutarea unui loc de muncă trebuie să fie în evidenţele AJOFM.

Emiterea acestor carduri are loc în cadrul proiectului “Cardul profesional european – soluţie europeană în căutarea unui loc de muncă”, proiect strategic la nivel national ce vizeaza modernizarea Serviciului Public de Ocupare (SPO) prin introducerea unui sistem informatic complex ce are la bază cardul ca şi instrument de autentificare.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu