Se deschide prima clinică privată din Zalău făcută cu fonduri europene

Proprietarul clinicii, Lucian Groza, este specializat în analize toxicologice

La Zalău se deschide săptămâna viitoare prima clinică medicală privată în care investiţia este realizată din fonduri europene. Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 500.000 de euro, din care 200.000 de euro sunt bani europeni nerambursabili.

Noua clinică este situată pe strada Simion Bărnuţiu din Zalău şi va fi deschisă de săptămâna viitoare, când va începe funcţionarea laboratorului de analize medicale din cadrul clinicii.

Aceasta are o suprafaţă totală de 1.509 metri pătraţi. Pe lângă cabinetul de analize medicale, aici va funcţiona şi un laborator de analize toxicologice, primul privat de acest fel din judeţ, singurele analize de acest fel mai făcându-se, în acest moment, doar la Direcţia de Sănătate Publică. Aparatele necesare realizării acestor analize, obligatorii pentru verificarea de către firme a conformităţii condiţiilor de muncă, au fost cumpărate prin proiect. Clinica are şi şase spaţii destinate pentru tot atâtea cabinete medicale.

Potrivit consultantului proiectului, Lavinia Flonta, titularul investiţiei a depus cererea de finanţare prin POR, Axa Prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local”, după ce o parte din lucrări le făcuse deja pe cont propriu. Finanţarea europeană a venit, aşadar, în completarea propriilor fonduri, iar faptul că proprietarul a avut o parte din bani şi nu a apelat la un credit bancar a făcut ca proiectul să se deruleze fără nicio întârziere.

Distribuie:

Postaţi un comentariu