Scutiţi şapte ani de la plata impozitului pe apartament

Primul bloc care beneficiază de această facilitate fiscală este cel de pe strada Kiss Karoly

Locatarii blocului MV6 de pe Bulevardul Mihai Viteazu din Zalău ar putea fi scutiţi de la plata impozitului pe apartamente timp de şapte ani, începând cu 2014. Scutirea vine după ce proprietarii apartamentelor au izolat termic pe cheltuiala lor blocul, Codul Fiscal prevăzând că, în acest caz, administraţia publică locală poate acorda această facilitate, dacă lucările au fost realizate corect şi respectându-se prevederile legale.

Mai exact, pentru a beneficia de această facilitate fiscală, proprietarii imobilelor trebuie, în mod obligatoriu, să obţină autorizaţie de construcţie, iar lucrările să fie făcute în baza unui audit energetic. În plus, blocul izolat trebuie să fi fost construit după proiecte elaborate în perioada 1950 – 1990, adică să fie mai vechi de 21 de ani, iar finanţarea lucrărilor să fie exclusiv din buzunarul proprietarilor, fără ajutor de la stat.

Acordarea scutirii de la impozit pentru blocul de pe Bulevardul Mihai Viteazu va fi supusă luni, 16 septembrie, aprobării consilierilor locali din Zalău. Potrivit proiectului de hotărâre, lucrările i-au costat pe locatari aproximativ 150.000 de lei. În contul acestei investiţii, locatarii s-ar putea alege nu numai cu facturi mai mici la încălzire, dar şi cu această scutire de la plata impozitului, calculat în 2013 la 3.186 de lei. În proiectul de hotărâre se precizează că locatarii pot beneficia de această scutire începând cu 1 ianuarie 2014, cu condiţia ca la data de 31 decembrie 2013 să nu figureze cu datorii faţă de bugetul local. De asemenea, potrivit documentului, dacă pe parcursul derulării facilităţii fiscale beneficiarii înregistrează restanţe la finele unui an, cei în cauză îşi pierd facilitatea pentru anul următor.

Blocul MV6 ar fi cel de-al treilea din Zalău care ar beneficia de această facilitate fiscală. Primul a fost blocul A17 de pe strada Kiss Karoly, care beneficiază de scutire de anul trecut, iar al doilea a fost blocul B5 de pe strada Sfânta Vineri, în cazul căruia scutirea a fost aprobată anul acesta în luna mai şi se va aplica de la 1 ianuarie 2014.

Distribuie:

Postaţi un comentariu