Şase candidaţi pe un loc la titularizare

Aproape 500 de candidaţi sunt aşteptaţi mâine la examenul de titularizare

Aproape 500 de candidaţi sunt aşteptaţi mâine, 30 iulie, la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău, unde are loc concursul naţional pentru ocuparea posturilor în învăţământul preuniversitar, cunoscut ca şi examenul de titularizare.

Potrivit informaţiilor primite de la inspectorul şcolar responsabil cu mişcările de personal, dintre cei 523 de candidaţi din Sălaj înscriţi în aplicaţia Ministerului Educaţiei Naţionale pentru acest examen, şi-au validat fişele de înscriere 491. Diferenţa este dată, în primul rând, de candidaţii care au absolvit facultatea în acest an şi nu au reuşit să promoveze examenul de licenţă. Sunt, apoi, absolvenţii de la „Spiru Haret”, consideraţi cu studii neautorizate, Lungu precizând că din cei patru aflaţi în această situaţie şi înscrişi în aplicaţie doar doi au primit acceptul să participe la concurs, după ce au câştigat procese pentru recunoaşterea studiilor. O altă categorie de candidaţi care nu vor veni la examenul de mâine este reprezentată de cei care vor să participe la repartiţia pe post cu nota obţinută anul trecut, înscrierea în aplicaţie fiind obligatorie.

Cei 491 de candidaţi luptă pentru cele 82 de posturi titularizabile existente în sistemul de învăţământ preuniversitar din Sălaj. Posturile vor fi repartizate în şedinţă publică în data de 9 august, la care vor putea participa, însă, doar cei care vor obţine minimum nota 7 la examenul de mâine. Primele note vor fi afişate lunea viitoare, în 5 august. În 5 şi 6 august candidaţii nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţii, rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, urmând a fi afişate în 8 august, cu o zi înainte de şedinţa publică.

Candidaţii care nu vor obţine un post de titular în învăţământ dar vor avea notă peste 5 la titularizare vor putea încerca să obţină un post de suplinitor, valabil un an. Sunt disponibile 258 de posturi netitularizabile  complete şi 176 incomplete, care vor fi atribuite în şedinţă publică în 14 august.

Distribuie:

Postaţi un comentariu