Sălajul are încă nouă pretendenţi la funcţii de conducere în şcoli

În concurs erau înscrişi iniţial 17 candidaţi

Nouă dascăli sălăjeni vor îngroşa rândurile experţilor în management educaţional, după ce au fost declaraţi promovaţi în urma evaluării portofoliilor.

În cursă erau înscrişi, iniţial, 17 candidaţi, dar numai nouă dintre ei au reuşit să treacă, în etapa de evaluare a portofoliilor, de pragul celor 70 de puncte, necesare promovării. Candidaţii nemulţumiţi de rezultat pot depune contestaţii în perioada 11 – 15 noiembrie, între orele 13.00 şi 16.00, la secretariatul Inspectoratului Şcolar.

Cei nouă candidaţi promovaţi se adaugă celor 301 dascăli sălăjeni care şi-au luat diploma de expert în management educaţional în precedente. În selecţie s-au înscris în special cei care ocupă, în prezent, funcţii de director, director adjunct sau inspector şcolar, dar şi cei care râvnesc pe viitor la astfel  de funcţii. Elanul lor este motivat de faptul că, potrivit Legii Educaţiei Naţionale, niciun candidat nu se va putea înscrie la un concurs pentru o funcţie de conducere în învăţământ dacă nu face parte din Corpul Naţional al Experţilor în Management Educaţional.

Problema este că nimeni nu mai vorbeşte de organizarea unor concursuri pentru funcţiile de conducere din învăţământ, toţi directorii unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică din Sălaj, dar şi inspectorii şcolari, fiind numiţi cu delegaţie. În această situaţie s-a ajuns în condiţiile în care ultimele concursuri au fost organizate în 2008, iar valabilitatea unui mandat de director nu poate fi mai mare de patru ani.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu