Sălăjenii au dat năvală în weekend la Urgenţe

Sălăjenii au făcut coadă la Urgenţe

349 de sălăjeni au apelat la sfârşitul săptămânii trecute la ajutorul medicilor şi asistenţilor medicali de la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean din Zalău.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Codruţa Puşcaş, din totalul de 349 de cazuri tratate în Unitatea de Primire a Urgenţelor, 129 au fost, efectiv, urgenţe. 85 dintre pacienţi au avut nevoie de internare în spital.

94 de sălăjeni au venit la Urgenţe din cauza unor traumatisme suferite. Alţii 49 au avut nevoie de ajutorul medicilor din pricina unor probleme digestive, iar 18 au venit cu probleme cauzate de hipertensiunea arterială.

Excesul de alcool i-a trimis la spital pe şapte sălăjeni, iar agresivitatea unora – pe alţi şapte. Weekend-ul a adus la Urgenţe şi şase victime ale unor accidente rutiere petrecute pe drumurile Sălajului.

Nu au lipsit nici obişnuitele deja înţepături de căpuşă, de care au avut parte în acest weekend trei copii cu vârste cuprinse între 2 şi 5 ani şi o persoană adultă, dar şi la fel de obişnuitele muşcături de animale, care au trimis la spital şapte persoane.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu