Mierea de albine, „vedeta” manifestării Satul Sălăjean

Evenimentul se va desfășura sub sloganul „Dulce-i Satul Sălăjean” Sursa foto: mrfoum.eu

Mierea de albine va fi „vedeta” ediţiei din acest an a evenimentului „Satul Sălăjean. Resursă. Iniţiativă. Acţiune. Dezvoltare”, manifestare care are ca scop promovarea tradiţiilor locale, a produselor tradiţionale locale, a meşteşugurilor din Sălaj, a folclorului local, a gastronomiei sălăjene, precum şi a diversităţii culturale multietnice.

Ajuns la a şaptea ediţie, evanimentul se va desfăşura pe platoul din centrul Zalăului, în perioada 31 august-1 septembrie 2013, sub sloganul  „Dulce-i Satul Sălăjean”, intenţionându-se punerea în valoare, a producătorilor de miere, a produselor şi echipamentelor apicole, în acest sens fiind cooptată, ca partener, Cooperativa Melifera Carpatica, asociaţie a crescătorilor de albine din judeţul Sălaj care numără peste 280 membri. Organizator principal este Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Sălaj Plus”, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Sălaj, Primăria Zalău, Cooperativa Melifera Carpatica şi Centrul de Cultură şi Artă Sălaj.

Pe lângă promovarea produselor apicole, în cadrul evenimentului vor avea loc demonstraţii culinare şi meşteşugăreşti, spectacole folclorice, standuri de prezentare şi comercializare ale produselor tradiţionale din judeţ.

Distribuie:

Postaţi un comentariu