Ambulanţă atacată de un grup de romi

Ambulanţa a fost atacată de bărbaţii aflaţi în stare de ebrietate

O ambulanţă aparţinând Staţiei Jibou din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Sălaj a fost atacată joi dimineaţă de un grup de romi. Incidentul s-a petrecut în localitatea sălăjeană Domnin.

Potrivit informaţiilor primite de la managerul general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj, Radu Coste, echipajul a fost chemat la Domnin, comuna Someş Odorhei,  în urma unui apel la 112 pentru a-l transporta pe un tânăr căruia i se făcuse rău. Ajunşi acolo, ambulanţierii au dat peste şase tineri aflaţi în stare de ebrietate după ce petrecuseră bine la o înmormântare. În momentul în care membrii echipajului au vrut să îl urce în ambulanţă pe cel căruia i se făcuse rău, ceilalţi cinci au tăbărât şi ei în autospecială, moment în  care s-a instaurat haosul. Romii s-au enervat că nu au fost lăsaţi să-şi însoţească prietenul la spital şi au lovit-o cu pumnul în faţă pe asistenta de pe ambulanţă. Pumnii cetăţenilor turmentaţi au lovit şi în geamurile maşinii, spărgându-le.

Potrivit primarului comunei Someş Odorhei, Grigore Berinde, agresorul principal ar fi un bărbat de etnie romă din Jibou, venit la Domnin pentru a-şi înmormânta o rudă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu