S-a terminat cu înmatricularea maşinilor prin partaj. Peste 600 de sălăjeni au profitat de portiță

641 şi-au înmatriculat înmatriculat maşinile prin partaj

Partajul voluntar, acea procedură prin care sute de sălăjeni şi-au înmatriculat în ultimele luni autoturismele fără să plătească timbrul de mediu, a intrat de săptămâna aceasta în istorie.

Potrivit informaţiilor primite de la Remus Stanciu, şeful Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatricularea vehiculelor, în Monitorul Oficial al României a fost publicată vineri, 2 august, o ordonanţă pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul Fiscal, ordonanţă care prevede, printre altele, abrogarea literei f de la articolul 8. Articolul prevede, la litera f, că „timbrul nu se plăteşte atunci când autovehiculele sunt dobândite prin partaj”, aşa că abrogarea lui înseamnă scoaterea în afara legii a acestei portiţe prin care mii de români şi-au înmatriculat maşinile fără a plăti timbrul de mediu.

Din datele primite de la Remus Stanciu, de această portiţă legislativă au profitat, începând cu mijlocul lunii iunie, când ea a fost descoperită de avocaţi, 641 de sălăjeni. Ultimii care au putut profita de partajul voluntar au fost cei care s-au prezentat la Serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatricularea vehiculelor vineri, 2 iunie. „Tot ce s-a înregistrat vineri, chiar dacă nu s-a finalizat procedura, se înmatriculează după forma veche, în care partajul este posibil”, a explicat el.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu