Răsturnare de situaţie: profesorul universitar Aurel Irimuş, repus pe lista cetăţenilor de onoare

Aurel Irimuş a primit sâmbătă titlul de cetăţean de onoare al Zalăului

Consilierii locali municipali din Zalău au aprobat sâmbătă, 27 iulie, într-o şedinţă extraordinară, acordarea titlului de cetăţean de onoare al oraşului profesorului universitar clujean Aurel Irimuş, după ce, cu o săptămână înainte, proiectul de hotărâre în acest sens fusese retras de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare.

După cum explica atunci administratorul public al oraşului, Radu Nistorescu, proiectul a fost retras pentru că un grup de colegi de-ai profesorului, cadre didactice la Extensia Zalău a Universităţii „Babeş – Bolyai”, au făcut o sesizare la Primărie prin care au cereau ca municipalitatea să renunţe la a acorda acest titlu lui Aurel Irimuş, pe motiv că argumentele de ordin profesional ce motivau hotărârea nu ar sta în picioare. Între timp, Nistorescu spune că lucrurile s-au lămurit în favoarea profesorului Irimuş, care a adus dovezi privind performanţele sale profesionale care l-ar legitima pentru un astfel de titlu. Prin urmare, sâmbătă, cu doar o oră înainte de ceremonia de acordare a titlurilor, consilierii locali au fost convocaţi să voteze hotărârea prin care Aurel Irimuş devine cetăţean de onoare al Zalăului. Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi.

Aurel Irimuş este născut în judeţul Sălaj, în comuna Lozna şi a condus Extensia Universitară Zalău a Universităţii „Babeş – Bolyai” până în septembrie 2012, de numele său legându-se chiar venirea universităţii clujene la Zalău. În prezent, profesorul specializat în geografie fizică, răspunde de activitatea de pregătire a personalului didactic de specialitate.

Titlul onorific a mai fost acordat chirurgului Dorel Dindelegan şi sportivului Călin Marincaş,   şi, post-mortem, regretatului profesor Gheorghe Şişeştean.

Cu cei patru, numărul cetăţenilor de onoare ai Zalăului ajunge la 31.

 

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. ionut says:

    Asta da profesor universitar…daca te uiti la lista lui publicatii. Daca mai si citesti…Trist

Postaţi un comentariu