Proiect de prevenire a fumatului în rândul liceenilor

Proiectul va fi implementat în trei şcoli din Zalău / Sursa foto: adevarul.ro

Un proiect ce are ca principal obiectiv prevenirea fumatului în rândul elevilor de liceu este implementat în trei unităţi şcolare din Zalău, perioada octombrie – 21 noiembrie.

‘Proiectul ‘Fără fumuri !’ este realizat în parteneriat de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională , Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică , Direcţia de Sănătate Publică, Crucea Roşie şi Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Sălaj în perioada octombrie – noiembrie şi se adresează elevilor de la Colegiul Naţional ‘Silvania’, Liceul Tehnologic ‘Voievod Gelu’ şi Liceul Tehnologic ‘Mihai Viteazul’ din Zalău. Obiectivele generale ale proiectului sunt: întârzierea vârstei de debut a consumului de tutun, scăderea numărului de fumători ocazionali şi întărirea factorilor de protecţie şi scăderea factorilor de risc implicaţi în consumul de tutun’, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Valer Merce, coordonator CPECA Sălaj.

Potrivit sursei citate, proiectul presupune activităţi de informare adresate elevilor din clasele participante, urmând ca aceştia să realizeze apoi propriile acţiuni prin care sa-şi convingă colegii de liceu să nu se apuce de fumat sau să renunţe dacă au făcut-o deja.

Portofoliile de prezentare ale acestora vor fi prezentate, jurizate şi premiate în cadrul unei întâlniri interactive între elevi şi specialişti în domeniul luptei împotriva fumatului, care se va desfăşura cu ocazia Zilei Naţionale fără Tutun, în data de 21 noiembrie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu