Problema promovabilităţii la bac, rezolvată în 2015

Inspectorul şcolar Gheorghe Bancea a vorbit despre starea învăţământului

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj a prezentat, miercuri, un raport privind starea învăţământului sălăjean în anul şcolar 2012 – 2013. Raportul a vizat, printre altele, rezultatele la examenele naţionale din anuş şcolar trecut.

Raportul le-a fost prezentat directorilor unităţilor de învăţământ reuniţi în şedinţă şi a atins, pe rând, situaţia reţelei şcolare, a încadrării cu personal a şcolilor, dar şi rezultatele obţinute de elevi la examenele naţionale desfăşurate în urmă cu câteva luni.

Referindu-se la cazurile liceelor din Sîg şi din Surduc, unde, la fel ca şi în anii trecuţi, niciun absolvent nu a reuşit să promoveze examenul de bacalaureat, inspectorul şcolar general Gheorghe Bancea a declarat că rezolvarea problemei existente în aceste licee ar putea veni în 2015. „Când au fost înfiinţate, aceste licee au funcţionat ca şi şcoli de arte şi meserii. Sperăm ca din 2015, odată cu admiterea la liceu cu medii de minimum 5, să se facă delimitarea între învăţământul liceal şi şcoala profesională, iar aceste şcoli să redevină ceea ce au fost la început: şcoli de arte şi meserii”, a explicat el.

Distribuie:

Postaţi un comentariu