Primăria Zalău îşi încearcă din nou norocul în faţa instanţei

În sistemul centrlaizat de încălzire sunt racordate instituţii publice şi blocurile de locuinţe sociale din Zalău

Primăria Municipiului Zalău a înregistrat săptămâna aceasta pe rolul Tribunalului Sălaj o nouă cerere de ordonanţă preşedinţială prin care solicit dreptul de a utiliza, temporar, reţeaua de termoficare aflată în proprietatea E Star.

Demersul vine după ce o altă cerere similară, depusă luna trecută, a fost respinsă de Tribunalul Sălaj în 26 septembrie. Termenul la care va fi judecată noua cerere este 10 octombrie.

„Cererea de Ordonanță Președințială depusă de Primăria Municipiului Zalău are ca obiect obligarea firmei E-Star Ungaria să permită Municipiului Zalău prestarea serviciului de energie termică și să se abțină de la orice acțiune de natură să împiedice prestarea acestui serviciu către consumatori, pentru întreaga rețea de termoficare, inclusiv pe rețeaua lor”, precizează purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Manuela Ghiuruţan.

În paralel, municipalitatea încearcă să obţină dreptul de a folosi conducta ungurilor de la E Star şi printr-o cerere de ordonanţă preşedinţială depusă, tot la Tribunalul Sălaj, de Uzina Electrică. Aceasta va fi judecată în 14 octombrie.

Reamintim că Primăria Zalău nu a rezolvat încă problema conductei pentru că – susţin reprezentanţii municipalităţii – nu este foarte clar cine este proprietarul ei : E Star Distriterm, fostul concesionar al serviciului de distribuţie şi transport al agentului termic din Zalău, firmă aflată în procedură de faliment, sau firma-mamă a acesteia, E Star Budapesta, către care ar fi fost vândută conducta înainte de intrarea în faliment. Lichidatorul E Star Distriterm a cerut Tribunalului Sălaj anularea contractului de vânzare – cumpărare, cererea urmând să fie judecată în 21 octombrie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu