Primăria Zalău contestă în instanţă două corecţii aplicate proiectelor cu finanţare europeană

Colegiul API este primul liceu din judeţ dotat cu lift

Primăria Municipiului Zalău contestă corecţiile aplicate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în cazul a două proiecte cu finanţare europeană derulate de municipalitate. Este vorba despre proiectul de modernizare a Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău şi despre cel de amenajare a Parcului Central al oraşului, pentru care au fost formulate, zilele trecute, două acţiuni în contencios administrativ introduse pe rolul Curţii de Apel Cluj.

 

Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii Primăriei Zalău, pentru primul proiect, intitulat “Modernizare corp A, B şi internat şi extindere între corp A şi B la colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian din Municipiul Zalău”, corecţia aplicată este de 25 la sută din valoarea unui actul adiţional la contractul de lucrări, mai 35.387, 80 de lei. „Motivele invocate de către Municipiul Zalău în cererea de anulare a notei de aplicare a reducerilor procentuale constau în relatarea motivelor de fapt și de drept (precizarea expresă a textelor de lege) de natură să demonstreze netemeinicia  acestui act administrativ, respectiv inexistența abaterilor de la legislația privind achizițiile publice invocate de către emitentul acestuia”, precizează reprezentanţii biroului de presă al Primăriei Zalău.

 

Pentru cel de-al doilea proiect, “Amenajarea peisageră a parcului central municipal Zalău”, corecția aplicată este de 10 la sută din valoarea contractului de lucrări, mai precis 345.237, 58 de lei.

 

În total, pentru cinci dintre proiectele cu finanţare europeană derulate de Primărie s-au aplicat corecţii totalizând 1.728.013 lei.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu