Primăria recunoaşte „prostia” semafoarelor „inteligente”

Mult trâmbiţatul proiect de management al traficului din Zalău, ce a costat peste 15 milioane de lei, s-a dovedit a fi unul care a complicat circulaţia din oraş, în loc să o fluidizeze. Din acest moment, o parte dintre semafoare vor fi puse, în perioada următoare, pe galben intermitent.
Prima modificare s-a făcut deja chiar zilele acestea, fiind vorba despre trecerea pe galben intermitent a semafoarelor din intersecţia de la colţul Centrului de Cultură al judeţului Sălaj. Semafoarele de acolo vor funcţiona pe galben intermitent până la începerea şcolii, când va exista, pe anumite intervale orare, şi program pe cele trei culori, dimineaţa şi la ora prânzului, pentru a permite claselor de elevi din învăţământul primar care vin la restaurantele din centru să servească masa să traverseze în condiţii de singuranţă.

Alte modificări importante sunt cele ce vizează intersecţia de pe strada Gheorghe Lazăr, deasupra parcului, unde nu se vor păstra ciclurile de culori de acum, ci se vor pune butoane pentru pietoni, iar la ieşirea dinspre cimitir, semaforul va fi activat de senzorii din astfalt, asemănător cu ceea ce se întâmplă, acum, la ieşirea de pe strada Industriilor în bulevardul Mihai Viteazul.

Tot pentru soluţia butoanelor pentru pietoni s-a optat şi în privinţa trecerilor de pietoni din faţa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, de pe strada Tudor Vladimirescu, mai jos de intersecţia cu strada Porolissum şi la cea din zona Spitalului Vechi. Cu excepţia trecerii pe galben intermitent a semafoarelor de la Centrul de Cultură, care se aplică mai devreme, celelalte modificări au termen de realizare abia luna septembrie.
Pentru fluidizarea traficului pe strada Tudor Vladimirescu, municipalitatea ia în calcul şi varianta desfiinţării sensului giratoriu de la intersecţia cu strada Fabricii.

O altă importantă modificare, pentru care se poartă discuţii de mai multă vreme, este asigurarea unei unde de verde pe Bulevardul Mihai Viteazul, cel puţin în orele cu trafic mai mic.

Distribuie:

Postaţi un comentariu