Primăria ar putea comasa din nou Festivalul Roman cu Zilele Cetăţii

Reprezentanţii Primăriei Zalău au prezentat bilanţul Festivalului Roman - 2013

După două ediţii în care Festivalul Roman Zalău Porolissum a fost organizat distinct de Zilele Cetăţii, Primăria Zalău ar putea comasa din nou cele două evenimente. Anunţul a fost făcut vineri, 13 septembrie, de către primarul Radu Căpîlnaşiu, într-o conferinţă de presă organizată pentru prezentarea concluziilor în urma ediţiei din acest an a Festivalului Roman, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute. „Ne gândim să comasăm Festivalul Roman cu Zilele Zalăului, chiar dacă festivalul ar fi ca o secţiune separată în cadrul Zilelor Zalăului”, a declarat primarul, precizând că asta s-ar putea întâmpla chiar de anul viitor, când se va desfăşura cea de-a 10-a ediţie a festivalului.

Întrebat dacă nu are în vedere o eventuală comasare a Festivalului Roman cu evenimentul aproape similar organizat de Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău şi Consiliul Judeţean, Porolissum Fest, Radu Căpîlnaşiu a spus că nu exclude nici această variantă şi că va avea discuţii în acest sens cu reprezentanţii celor două instituţii.

Primăria a cheltuit 120.000 cu trei dintre trupele participante

Cât despre ediţia din acest an, cea de-a doua şi ultima promovată printr-un proiect cu finanţare europeană, primarul Zalăului a declarat că a fost „un succes”, chiar dacă participarea nu a fost una foarte mare. A fost un „succes” care a costat aproximativ 400.000 de lei, din care, potrivit Marianei Cuibuş, directorul Direcţiei Economice din cadrul primăriei, 278.266 de lei a fost suma utilizată anul acesta din finanţarea europeană, iar 120.000 a fost suma alocată de la bugetul local. Întrebaţi care a fost onorariul trupei de simfonic metal Haggard, cu siguranţă cel mai costisitor invitat la ediţia din acest an, reprezentanţii Primăriei Zalău au invocat o clauză de confidenţialitate în contractul cu germanii. Suma a fost, cu certitudine, una importantă, dat fiind faptul că suma alocată de la bugetul local a mers, se pare, pe onorariile şi cheltuielile conexe pentru Haggard, Ad Hoc şi Savaria Legio XV Apollinaris din Ungaria.

Distribuie:

Postaţi un comentariu