Prevederile Legii infrastructurii de comunicaţii, prezentate primarilor din judeţ

În Sălaj sunt autorizaţi 22 de furnizori de servicii de comunicaţii electronice / Sursa foto: itcmedia.ro

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) au prezentat, marţi, reprezentanţilor autorităţilor locale din Sălaj responsabilităţile ce le revin aleşilor locali în privinţa implementării Legii nr. 154/2012 privind regimul infrastructurii reţelelor de comunicaţii electronice.

Întâlnirea organizată la sediul Consiliului Judeţean Sălaj, la care au participat peste 50 de primari din judeţ, se înscrie în seria de întâlniri cu autorităţile locale programate la nivelul întregii ţări.

‘ANCOM se află într-o campanie de informare şi monitorizare a aplicării Legii 154, care a intrat în vigoare în 30 octombrie 2012. După implementarea ei, toată comunitatea judeţului Sălaj va reuşi să dezvolte foarte bine reţeaua de comunicaţii electronice care, la rândul ei, va duce la o creştere a importanţei zonei dumneavoastră’, a declarat, la întâlnirea cu primarii, Vasile Udrea, director al Direcţiei Regionale Cluj a ANCOM.

Potrivit sursei citate, autorităţile locale şi cei 22 de furnizori de comunicaţii electronice din judeţul Sălaj au primit deja informări din partea ANCOM cu privire la drepturile şi obligaţiile care le revin conform acestei legi.

În plus, reprezentanţii Autorităţii vor avea întâlniri cu primarii sau alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale din judeţ, la sediul acestora, pentru a discuta în detaliu despre modul de implementare a acestei legi, având în vedere particularităţile fiecărei localităţi.

Legea nr. 154/2012 privind regimul infrastructurii reţelelor de comunicaţii electronice vine să sprijine dezvoltarea de reţele de comunicaţii electronice la nivel naţional şi să stimuleze investiţiile în reţele şi infrastructuri de comunicaţii, precum şi concurenţa între furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice.

Legea stabileşte condiţiile în care se realizează accesul pe proprietatea publică sau privată în vederea instalării, întreţinerii, înlocuirii ori mutării reţelelor de comunicaţii electronice sau a elementelor de infrastructură necesare susţinerii acestora, modul de utilizare partajată a elementelor de infrastructură, precum şi măsurile privind construirea de reţele de comunicaţii electronice.

La nivelul judeţului Sălaj sunt autorizaţi în acest moment 22 de furnizori de servicii de comunicaţii electronice.

Distribuie:

Postaţi un comentariu