Pretendenţii la o carieră în magistratură, picaţi pe capete

Doar şapte candidaţi au mai rămas în concurs

Din cei 40 de sălăjeni înscrişi în cursa pentru un loc în magistratură, după prima probă, cea de verificare a cunoştinţelor juridice, au mai rămas în concurs doar şapte.

La concursul de admitere în magistratură s-au înscris, din Sălaj, 15 licenţiaţi în drept cu minimum cinci ani de vechime în specializare. După prima probă eliminatorie, cea de verificare a cunoştinţelor juridice, au mai rămas în concurs doar trei, care au susţinut ieri cea de-a doua probă eliminatorie, de verificare a raţionamentului logic. Miza acestui concurs este ocuparea a 70 de posturi de judecători în judecătorii din toată ţara. În Sălaj a fost scos la concurs un singur post, la Judecătoria Şimleu Silvaniei.

Alţi 25 de tineri, absolvenţi de Drept, s-au înscris la concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii. Doar patru au trecut de proba de verificare a cunoştinţelor juridice şi merg mai departe în concursul care se va finaliza la începutul lunii octombrie.

Candidaţii concurează pentru cele 200 de locuri de auditori de justiţie, o sută destinate funcţiei de judecător, iar o sută – pentru funcţia de procuror.

Distribuie:

Postaţi un comentariu