Premii interjudeţene pentru matematicienii de la CNS

Patru elevi de la Colegiul Naţional “Silvania” din Zalău s-au întors acasă, zilele trecute, cu premii de la un concurs interjudeţean de matematică desfăşurat la Baia Mare.

Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al judeţului Sălaj, Marcel Lucaciu, un lot de 10 elevi de la Colegiul Național „Silvania” din Zalău a participat la cea de-a V-a edițiea Concursului Interjudețean de Matematică „Argument”, concurs organizat de Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia-Mare. La concurs au participat elevi de la Colegiile Naționale din Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Sighișoara, Zalău și orașul gazdă.

Elevii sălăjeni, însoţiţi de profesorul Ioan Fărcaș, au obținut la Baia Mare un premiu şi trei menţiuni. Premiul, al III-lea, a fost adjudecat de Andrei Buboi, elev în clasa a XII-a, pregătit de profesoara Simona Lucaciu. Menţiuni au luat Gheorghe Cimpoieș, din clasa a XI-a, pregătit de profesorul Ioan Jecan, şi Mircea Hodiș, elev în clasa a XII-a, pregătit de profesorul Andrei Ilonța. Lista premianţilor a fost completată de Nagy Istvan, elev în clasa a XI-a, care, pregătit de Zay Eva, a obţinut o menţiune specială.

Distribuie:

Postaţi un comentariu