Premieră absolută: Sălajul, vizitat pentru prima oară de Patriarhul României

Patriarhul Daniel vizitează în weekend Sălajul

Eveniment de excepţie la sfârşitul acestei săptămâni în Sălaj. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel se va afla, timp de trei zile, în judeţul nostru. După cum a precizat preotul Gabriel Gârdan, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Sălajului, este prima prezenţă a unui patriarh român în Sălaj, „de la facerea lumii încoace”.

Reprezentanţii Episcopiei Sălajului spun că este o vizită canonică, al cărei program va începe vineri, 13 septembrie 2013, când Preafericitul Daniel va fi primit la Catedrala Episcopală „Sfânta Vinere” din Zalău, unde va avea loc de la ora 19.00 slujba de Te Deum.

Sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 9.00, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi, va târnosi paraclisul cu hramul “Sfântul Evanghelist Luca” din cadrul Centrului Eparhial al Episcopiei Sălajului. Evenimentul va fi urmat de săvârşirea Sfintei Liturghii pe o scenă amenajată în faţa Centrului Eparhial al Episcopiei Sălajului.

Programul vizitei continuă duminică, 15 septembrie, când Patriarhul Daniel va participa, alături de alţi ierarhi, la târnosirea bisericii cu hramurile “Sfântul Prooroc Daniel” şi “Sfântul Mucenic Gheorghe” din oraşul Jibou.

Distribuie:

Postaţi un comentariu