Prefectul cere înfiinţarea unui centru de permanenţă la Ileanda

Şedinţa comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice

Prefectul Sălajului, Ionel Ciunt, a spus joi, 31 octombrie, la şedinţa comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice, că va susţine necesitatea înfiinţării unui centru de permanenţă în comuna Ileanda. Un astfel de centru, unde pacienţii din zonă să poată beneficia de asistenţă medicală, este necesar – spune prefectul – având în vedere numărul mare de locuitori şi distanţa mare între localităţile situate pe Valea Someşului şi oraşul Jibou, cea mai apropiată localitate în care există spital.

Potrivit informaţiilor prezentate, la aceeaşi şedinţă, de Ligia Marincaş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, în prezent în judeţ funcţionează patru centre de permanenţă – în localităţile Zalău, Crasna, Cehu-Silvaniei şi Hida, în care îşi desfăşoară activitatea, acordând servicii medicale în regim de gardă un număr de 30 de medici de familie, aflaţi în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Sălaj.

Centrele de permanenţă îşi desfăşoară activitatea după următorul program, de luni până vineri: Zalău 15.00-7.00, Hida 15.30-7.30, Cehu-Silvaniei 18.00-8.00, şi Crasna 18.00-8.00.În zilele de sâmbătă şi duminică şi sărbători legale, precum şi în zilele declarate libere de Guvernul României, garda durează 24 de ore.

În luna septembrie, 582 de persoane au apelat la serviciile centrului de permanenţă din Zalău, 136 s-au dus la cel din Cehu Silvaniei, 119 la centrul din Hida 119 şi 54 la cel din Crasna 54.

Potrivit Instituţiei Prefectului, în perspectivă se urmăreşte crearea a încă două centre de permanenţă în localităţile Ileanda şi Sărmăşag.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu