Peste 800 de candidaţi înscrişi la bacalaureatul de toamnă

Rata de promovare după prima sesiune a fost în Sălaj de 58, 34 la sută

804 absolvenţi de liceu s-au înscris, săptămâna trecută, la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, ce se va desfăşura în perioada 19 august – 5 septembrie. La începutul lunii viitoare la examen se vor putea înscrie şi cei care vor trece cu bine de examenele de corigenţă programate în această perioadă.

804 absolvenţi de liceu vor încerca, luna viitoare, să obţină diploma de bacalaureat participând la cea de-a doua sesiune din acest an a examenului. Potrivit informaţiilor primite de la inspectorul şcolar Florica Puşcaş, cinci dintre candidaţii înscrişi sunt din alte judeţe, restul de 799 fiind din Sălaj. Dintre candidaţii din Sălaj, 597 au terminat liceul în acest an, dar sunt alţi 202 care provin din promoţii anterioare.

Potrivit inspectorului şcolar general Gheorghe Bancea, absolvenţii care nu s-au putut înscrie la prima sesiune din cauza unor corigenţe, vor putea participa la bacalaureatul de toamnă dacă, bineînţeles, îşi vor lua corigenţele. Ei se vor putea înscrie la începutul lunii august.

Bacalaureatul de toamnă începe în 19 august, cu probele de evaluare a competenţelor. Probele scrise încep în 26 august şi se vor desfăşura în trei centre de examen: unul în Zalău, la Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu”, unul în Şimleu Silvaniei, la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”, şi unul în Jibou, la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu”. Lucrările vor fi corectate la centrul de evaluare de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”. Primele note vor fi afişate în 2 septembrie, afişarea rezultatelor finale, după soluţionarea eventualelor contestaţii, fiind programată pentru data de 5 septembrie.

Reamintim că la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an s-au prezentat, în Sălaj, 2.225 de candidaţi. 1.298 dintre ei au reuşit să promoveze examenul, rezultând, astfel, un procent de promovare la nivel de judeţ de 58, 34 la sută, cu puţin peste media pe ţară, de 56, 4 la sută.

Distribuie:

Postaţi un comentariu