Pescuitul şi vânătoarea, subiect de expoziţie la muzeu

Evoluţia tehnicilor de vânătoare, în expoziţie (foto obiectivtulcea.ro)

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, în colaborare cu Consiliul Județean Sălaj, Muzeul Național Brukental și Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sălaj vernisează expoziția ”Pescuitul și vânătoarea: ocupații tradiționale” . Evenimentul va avea loc joi, 14 noiembrie, la ora 14.30, în sala de expoziții temporare a Muzeului Județean.

Potrivit organizatorilor, „vânătoarea și pescuitul au fost considerate ocupații secundare – dat fiind faptul că, preponderent, comunitățile locale erau formate din agricultori și crescători de animale – dar au fost, totuși, ocupații răspândite în satele din cuprinsul Sălajului, fapt probat și de multitudinea tehnicilor de vânătoare și pescuit cunoscute și puse în practică de locuitorii zonei. Prin pescuit și vânat, rezervele de hrană puteau fi completate și diversificate”.

Expoziția valorifică patrimoniul de piese existent în inventarele de etnografie ale muzeului zălăuan, completat de piese oferite pentru expunere de Muzeul Național Brukental dar și de trofee aflate în colecția Agenției județene de profil.

După vernisare, expoziția va putea fi vizitată de publicul doritor până la jumătatea lunii decembrie.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu