PDL acuză lipsa de transparenţă în selectarea firmei care a organizat Zilele Cetăţii Zalăului

Zilele Zalăului s-au desfăşurat anul acesta din 25 până în 28 iulie

Purtătorul de cuvânt al PDL Sălaj, Claudiu Bîrsan, a reclamat, vineri, într-o conferinţă de presă, lipsa de transparenţă în procesul prin care Primăria Zalău a selectat firma care s-a ocupat de organizarea Zilelor Cetăţii Zalăului. „Firma care a fost aleasă a fost înfiinţată cu câteva luni înainte de eveniment. Cred că singurul motiv pentru care firma din Iaşi care a organizat anul trecut Zilele Zalăului este scăderea influenţei lui Relu Fenechiu în PNL”, a declarat Bîrsan.

 

Referitor la aspectul financiar al atribuirii sarcinii organizării evenimentului unei firme private, Claudiu Bîrsan spune că acest lucru ar trebui să se facă în baza unei redevenţe pe care firma respectivă să o achite primăriei. „Eu cred că dacă un astfel de eveniment ar fi fost organizat de primărie, municipalitatea ar fi putut ieşi chiar pe profit”, a mai adăugat democrat –liberalul.

 

Primăria a cheltuit peste 50.000 de lei

 

În condiţiile în care Primăria Zalău a lăsat frâiele organizării pe seama unei firme, municipalitatea a ieşit în pierdere din acest eveniment. Mai exact, potrivit datelor primite de la biroul de presă al Primăriei, municipalitatea a cheltuit cu Zilele Cetăţii 51.450 de lei. 10.230 de lei s-au dus pe premierea celor 32 de olimpici şi a profesorilor care i-au pregătit, alte 26.140 de lei s-au cheltuit pe premierea celor 35 de cupluri de aur şi pe petrecerea ce a urmat premierii, iar 15.080 de lei s-au dus pe „alte cheltuieli”. Din suma cheltuită de Primărie, 37.220 de lei provine din sponsorizări, dar s-a alocat şi de la bugetul local 14.230 de lei – susţin reprezentanţii municipalităţii.

 

„Bine-ar fi să adunăm comunitatea şi în jurul proiectelor mari, nu numai în jurul fumului de mici”

 

Claudiu Bîrsan a mai spus în conferinţa de presă şi că nu i se pare normal ca sărbătoarea să dureze atât de mult (patru zile) şi să fie în centrul oraşului. „Este anormal şi impropriu să învadăm centrul oraşului cu manifestări de un gust îndoielnic, timp de patru – cinci zile. Este anormal şi să se permită tarabelor şi muzicii să funcţioneze până la 4 – 5 dimineaţa”, a apreciat el, răspunzând şi punctului de vedere al municipalităţii, potrivit căruia este nevoie de o astfel de sărbătoare pentru a aduna comunitatea: „Bine-ar fi să adunăm comunitatea şi în jurul proiectelor mari, nu numai în jurul fumului de mici!”.

 

Democrat – liberalul a reluat şi ideea, exprimată la ultima şedinţă a consiliului local, de a fi scoasă sărbătoarea din centrul Zalău, dând ca posibile locaţii un teren din Dâmbu Morii sau parcarea din spatele Primăriei.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu