Patru angajatori, amendaţi cu 70.000 de lei pentru muncă la negru

11 persoane au fost găsite muncind la negru

Patru angajatori din Sălaj au fost amendaţi de inspectorii de muncă din cadrul ITM Sălaj cu amenzi în valoare totală de 70.000 de lei, după ce la firmele pe care le administrează au fost găsite 11 persoane care lucrau fără forme legale de angajare. Sancţiunile au fost aplicate în cadrul controalelor făcute de inspectori în luna octombrie, fiind controlaţi, în total, 126 de agenţi economici.

 

Munca la negru nu a fost, însă, unica deficienţă descoperită de inspectorii de muncă.    Amenzi în valoare totală de 27.000 de lei s-au dat şi pentru  nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară, privind repausul săptămânal, nerespectarea prevederilor Legii nr.52/2011 privind activităţile desfăşurate de zilieri, necompletarea elementelor contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă al salariaţilor în format electronic, respectiv netransmiterea acestuia la termenele legale.

 

Pentru nerespectarea dispoziţiilor privind sărbătorile legale, munca  de noapte şi pentru completarea registrului cu date eronate sau incomplete s-au aplicat avertismente şi s-au dispus măsuri de remediere a deficienţelor.

 

Două amenzi, în valoare totală de 18.000 de lei, au fost aplicate şi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în unul dintre cazuri pentru utilizare de echipament tehnic sub presiune fără autorizare ISCIR, iar în cel de-al doilea caz, pentru neasigurarea tuturor măsurilor de protecţie privind lucrul la înălţime.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu