Patronii, cei mai mari restanţieri la Sănătate

Dr.Marius Tăutu este preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Sălaj

O analiză a statutului restanţierilor la Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate relevă faptul că, în Sălaj, cei mai mari restanţieri la plata acestei contribuţii sunt tocmai cei care, teoretic, au mai mulţi bani: patronii.

Potrivit informaţiilor primite de la preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Sălaj, dr.Marius Tăutu, în momentul predării bazei de date către ANAF, în iulie 2012, în judeţul nostru erau înregistraţi cu creanţe la Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate 6.180 de sălăjeni care realizează venituri din activităţi independente. Valoarea totală a creanţelor datorate de aceştia se ridica la 3.333.030 de lei.

Preşedintele CJAS precizează că majoritatea datornicilor au de plătit sume mici, sub 1.000 de lei, doar 22 de sălăjeni având de achitat datorii peste acest prag. Cea mai bine reprezentantă categorie printre cei 22 de mari datornici este cea a administratorilor de firmă. Potrivit lui Marius Tăutu, aceştia ocupă primele trei poziţii în topul datornicilor, cu restanţe cuprinse între 76.000 şi 48.000 de lei. Poziţia a patra este ocupată de o persoană care a realizat venituri din chirii, cu o restanţă de peste 46.000 de lei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu