Patriarhul Daniel a ajuns în Sălaj. Sute de credincioşi l-au întâmpinat la Catedrala Episcopală

Patriarhul Daniel, alături de Episcopul Petroniu şi de părintele paroh Ioan Ghiurco

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a ajuns în această seară în Sălaj. Este prima vizită a unui patriarh în judeţul nostru şi ea vine la exact cinci ani şi cinci luni de la întronizarea primului episcop al Sălajului, Petroniu.

 

Prima oprire a Patriarhului Daniel a avut loc la Catedrala Episcopală „Sfânta Vineri” din Zalău, unde peste 500 de credincioşi şi zeci de preoţi din Zalău şi nu numai au venit să participe la slujba de Te Deum oficiată în cinstea înaltului oaspete. În calitate de gazdă, episcopul Sălajului, Petroniu, a făcut în faţa Patriarhului o incursiune în trecutul Sălajului, începând cu preistoria şi încheind cu istoria recentă a acestor locuri. Episcopul Sălajului a apreciat, totodată, că momentul primei vizite a Patriarhului în Sălaj nu este întâmplător, ea având loc la exact cinci ani şi cinci luni de la întronizarea sa ca episcop, la 13 aprilie 2008.

Preafericitul Părinte s-a adresat, la rândul său, celor ce au venit să îl întâlnească, vorbindu-le mai cu seamă despre viaţa Sfântului Nectarie, ale cărui moaşte le-a adus de la catedrala patriarhală pentru a le oferi spre închinare credincioşilor din Sălaj. Moaştele au fost depuse, pe durata slujbei, în Catedrala „SfântaVineri”, după care au fost duse la sediul Episcopiei Sălajului, unde cei interesaţi se vor putea închina la ele în cursul zilei de mâine. Potrivit Patriarhului, deşi a murit de cancer, moaştele Sfântului Nectarie sunt considerate a avea puteri vindecătoare inclusiv asupra acestei teribile boli.

Reamintim că vizita Patriarhului are loc la invitaţia Episcopiei Sălajului şi este prilejuită de inaugurarea paraclisului sediului eparhial, care se va desfăşura mâine, sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 9.00. De la ora 10.00, credincioşii din Sălaj şi din judeţele învecinate sunt aşteptaţi la Episcopie pentru a participa la slujba oficiată de părintele Patriarh şi de un sobor de preoţi, dar şi pentru a se închina la moaştele Sfântului Nectarie.

Duminică, Patriarhul Daniel va participa, alături de alte feţe bisericeşti, la inaugurarea noii biserici din centrul oraşului Jibou.

Distribuie:

Postaţi un comentariu