Orgoliile universitare încurcă planurile Primăriei Zalău

Primăria a retras proiectul de pe ordinea de zi

Zalăul nu va avea încă patru cetăţeni de onoare, aşa cum propusese iniţial executivul Primăriei, ci doar încă trei, după ce la şedinţa de consiliu local de astăzi unul dintre proiectele de hotărâre în acest sens a fost retras de pe ordinea de zi.

Executivul Primăriei Municipiului Zalău a decis în ultima ședință să retragă de pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi proiectul de hotărâre privind acordarea titulului de „Cetăţean de onoare al Zalăului” profesorului universitar Aurel Irimuş. Retragerea vine după ce, în ultima perioadă, pe adresa primăriei au venit mai multe sesizări prin care se semnala faptul că profesorul nu ar fi potrivit pentru acest titlu.

Administratorul public al oraşului, Radu Nistorescu, ne-a explicat că sesizările au fost formulate de mai mulţi colegi de breaslă de-ai profesorului, cadre didactice la extensia universitară Zalău a Universităţii Babeş – Bolyai, care au invocat diverse nereguli în activitatea ştiinţifică a celui propus spre a fi numit „Cetăţean de onoare al Zalăului”. Nistorescu spune că a fost făcută şi o sesizare scrisă, prin care se cere renunţarea la acordarea titlului în acest caz, motiv pentru care executivul a decis că e mai bine să evite controversele, retrăgând, astfel, proiectul de hotărâre.

Consilierii locali au aprobat, însă, celelalte trei propuneri pentru acordarea acestui titlu onorific. Prin urmare, alături de cele 27 de personalităţi care deţin deja acest titlu, cetăţeni de onoare vor fi, de acum, şi regretatul profesor Gheorghe Şişeştean, trecut în veşnicie în octombrie anul trecut, multiplul campion la karate Călin Marincaş şi medicul chirurg Dorel Dindelegan.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu