O nouă serie de lideri ai mileniului 3 intră în pregătire

Sute de liceeni sălăjeni s-au format în cadrul ediţiilor precedente ale programului

180 de tineri din zece licee din Zalău, Călărași și Câmpina vor participa în acest semestru, începând din săptămâna 11-15 noiembrie, la cursuri de dezvoltare personală, prin care vor afla cum pot să devină lideri și să se implice în comunitate, dobândind în același timp abilități necesare pentru o viitoare carieră de succes.

Activitățile au loc în cadrul celei de-a 8-a ediții „TENARIS-LMT: forța responsabilității sociale corporatiste”, un program finanțat de TenarisSilcotub și organizat de Asociația Clubul Liderii Mileniului Trei.Tinerii vor deprinde abilități și competențe care le vor fi utile indiferent de cariera pe care vor decide să o urmeze, precuminteligența emoțională, spiritul civic, implicarea în comunitate, tehnici de negociere, soluționarea conflictelor, managementul diversității și al schimbării, leadership.

Tema acestui an este „2013-2014 – anul elevilor-traineri TENARIS-LMT”, astfel că 20 de absolvenți ai modulelor semestrului I vor fi selecționați pentru a deveni elevi-traineri și a lucra în această calitate cu 120 de colegi, în cursul semestrului al II-lea al anului școlar 2013-2014. În total, 300 de elevi din Zalău, Călărași și Câmpina vor participa, în calitate de cursanți, în programul de educație non-formală “Liderii Mileniului Trei”, derulat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale.

La ediția 2014 a programului participă elevi de la:Colegiul Național Silvania, Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, Liceele Tehnologice „Mihai Viteazu” și „Voievodul Gelu”, precum și de la Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai” – Zalău; Colegiul Național “Barbu Știrbei”, Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”, Liceul “Danubius” și Colegiul Economic– Călărași; și, respectiv, Colegiul Național “N. Grigorescu” Câmpina. Traineri ai programului sunt profesori ai acestor școli și elevi-traineri, absolvenți ai edițiilor anterioare LMT.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu