O multinaţională ar putea finanţa programul after-school în câteva şcoli din Zalău

Tenaris investeşte constant în sistemul de învăţământ din Sălaj

O delegaţie din Argentina a companiei Tenaris, ce deţine la Zalău unităţile de producţie TenarisSilcotub, se va afla începând de miercuri, 16 octombrie, în Sălaj. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Judeţului (ISJ) Sălaj, Marcel Lucaciu, delegaţia va avea miercuri, la prima oră, o întâlnire cu conducerea ISJ, urmată, apoi, de o vizită la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” şi la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău. Joi, 17 octombrie, argentinienii vor vizita Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” şi şcoala din Hereclean, iar vineri, 18 octombrie – şcolile „Simion Bărnuţiu”, „Corneliu Coposu” şi, dacă va fi timp, şi „Porolissum” din Zalău.

Potrivit purtătorului de cuvânt, scopul acestor vizite este acela de a analiza posibilităţile de a implementa, în câteva dintre şcolile vizitate, programul after – school, cu susţinere financiară din partea companiei. Olivera Iezdimir, responsabilul cu comunicarea de la TenarisSilcotub, subliniază, însă, că este vorba, deocamdată, doar despre o evaluare, care urmăreşte să determine dacă un astfel de program, de tip „after-school”, s-ar potrivi şi s-ar putea aplica în sistemul de învăţământ românesc.

În acest moment, un fel de program after-school funcţionează în câteva şcoli gimnaziale din Zalău la nivelul claselor primare, acolo unde părinţii decid să le plătească pe învăţătoare pentru a-i supraveghea pe elevi şi pentru a face temele cu ei până la ora 16.00, când ies de la muncă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu