Nereguli în comerţul cu materiale de construcţii, taxate de comisarii OPC

Magazinele de materiale de construcţii, amendate de comisari

14.000 de lei. La atât se ridică valoarea amenzilor aplicate de comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Sălaj, în cadrul unui control tematic încheiat zilele trecute la magazinele ce comercializează materiale de construcţii şi de întreţinere a locuinţelor.

 Potrivit informaţiilor primite de la Dorina Rednic, şefa comisariatului, au fost verificaţi 17 operatori economici, atât din mediul rural cât și din mediul urban.  După cum era de aşteptat, au fost constatate şi abateri, iar asta la 12 dintre cei 17 operatori verificaţi.

Cea mai frecventă deficienţă, întâlnită la cinci dintre magazinele controlate, a fost expunerea la comercializare a  unor produse care nu erau  însoţite de indicaţii privind modul de utilizare, păstrare  şi eventuale riscuri,   redactate în limba română  (adeziv BIZON, polistiren tavan, soluţie de curăţat, vopsele). Urmează, apoi, expunerea la comercializare a  unor produse care prezentau termenul de valabilitate expirat  (chit de rostuit , vopsea de retuş universal, amorsă, soluţie de curăţat universală,  pigment zugrăveli, glazură de acoperire diferite nuanţe), situaţie întâlnită la un număr de 4 operatori economici din cei verificaţi).  La trei magazine, comisarii au constatat neafişarea preţurilor în mod vizibil şi într-o formă neechivocă, uşor de identificat.

Comisarii au aplicat 12 sancţiuni  contravenționale în valoare de  14.000 lei şi au oprit de la comercializare produse în valoare de  5.121 lei .

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu