Modificare de organigramă la Spitalul Judeţean

Laurenţiu Barna le-a prezentat consilierilor judeţeni situaţia încadrării Spitalului Judeţean

Înfiinţarea Compartimentului de hematologie în cadrul Secţiei de interne şi a Compartimentului de neurochirurgie în cadrul Secţiei de chirurgie generală de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a impus o modificare de organigramă supusă vineri, 27 septembrie, aprobării consilierilor judeţeni.

Aprobarea organigramei nu s-a dovedit a fi un demers de rutină, întrucât consilier judeţean Corin Penciuc a ţinut să atragă atenţia asupra faptului că ponderea personalului medical în rândul angajaţilor spitalului ar fi prea mare şi că, în perspectiva finanţării serviciilor spitalului şi de la bugetul judeţului ar fi utilă o „subţiere” a organigramei, în special în zona personalului nemedical.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Marc, a admis că „în condiţiile în care contractul cadru va fi făcut în funcţie de externări va trebui regândită şi organigrama”.

De cealaltă parte, managerul Spitalului Judeţean, Laurenţiu Barna, le-a explicat consilierilor judeţeni că, de fapt, personalul nemedical este chiar sub normele stabilite de Ordinul ministrului Sănătăţii nr.1224. „Spre exemplu, avem aprobate 195 de posturi de infirmiere şi avem doar 156. Ar trebui să avem 84 de îngrijitoare şi avem 55. La brancardieri, numărul de posturi aprobat conform ordinului este de 82, iar noi avem încadraţi 29”, a explicat el.

Noi tot timpul am corelat aceste posturi cu sposibilităţile de a asigura salariile prin contractul cu Casa. Dacă sursele de finanţare or trece la medicina primară, le vom factura medicilor de familie serviciile care le face în locul lor în fiecare weekend şi noaptea, prin Unitatea de Primire a Urgenţelor”, a punctat managerul.

Distribuie:

Postaţi un comentariu