Microbuze și autobuze școlare mai mari

Pe lângă cele 83 existente, școlile din Sălaj ar avea nevoie de încă 10 microbuze şcolare pentru transportul elevilor. Acestea ar trebui să aibă o capacitate de 30 sau 40 de locuri, pentru a scădea cheltuielile de transport, potrivit precizărilor făcute vineri, în şedinţa de Colegiu Prefectural, de inspectorul şcolar general Gheorghe Bancea, spune Agerpres.

„La nivelul judeţului Sălaj avem 83 de microbuze. Am solicitat ministerului încă 10 microbuze. Se pare că va fi o licitaţie în urma căreia vor fi achiziţionate, la nivel naţional 600 de microbuze. Pentru judeţul Sălaj ar fi benefic să primim microbuze mai mari de 16 locuri, microbuze undeva la 30 de locuri sau autobuze la 40 de locuri, fiindcă acolo unde sunt efective mari de elevi este foarte greu şi costisitor a asigura transportul elevilor”, a declarat Gheorghe Bancea, citat de Agerpres

Potrivit sursei citate, în judeţ ar urma să ajungă şi un microbuz şcolar cu rampă, pentru elevii cu deficienţe de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Şimleu Silvaniei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu