Marş pentru încurajarea mersului pe bicicletă pe străzile din Zalău

Marşul bicicliştilor va dura aproximativ o oră

Ciclişti din judeţ şi elevi de la şcoli din Zalău vor traversa joi, de la ora 17.00, oraşul, pe biciclete, în încercarea de a-i determina pe trecători să ia în considerare această variantă de deplasare, în detrimentul maşinilor personale.

Ciclişti din judeţul Sălaj şi elevi de la şcoli din Zalău, amatori ai mersului cu bicicleta, vor traversa, joi, 19 septembrie, de la ora 17.00, pentru aproximativ o oră, oraşul pe traseul parcarea strada 22 Decembrie 1989 – Bulevardul Mihai Viteazul – sensul giratoriu de la Sala Sporturilor şi retur. Demersul este organizat în contextul Săptămânii Europene a Mobilităţii (16 – 27 septembrie), participanţii dorind, astfel, să-i sensibilizeze pe trecători astfel încât aceştia să folosească pentru deplasare, mai mult bicicleta, mijloacele publice de transport, mersul pe jos, în detrimentul maşinilor personale.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Zalău, în colaborare cu Centrul Regional de Protecţie a Mediului şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Sălaj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu