Marea restructurare a Finanţelor, furtună într-un pahar cu apă

Finanţele sălăjene au un sediu inaugurat în 2011

Valul de disponibilizări anunţat în sistemul de finanţe odată cu reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pare că a fost doar praf în ochii contribuabilului, pentru că numărul angajaţilor din acest sistem rămâne, se pare, neschimbat.

Schimbările vizează în mod special organizarea instituţiilor din structura ANAF. Astfel, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Sălaj a fost desfiinţată prin hotărârea de guvern nr.520/2013, publicată în Monitorul ofiical al României în 30 iulie, în locul ei fiind înfiinţată Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sălaj, ce funcţionează în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Cluj Napoca, alături de structurile similare din judeţele Bihor, Bistriţa Năsăud, Satu Mare, Maramureş şi Cluj.

Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii instituţiei, noua “administraţie” va funcţiona cu 295 de posturi alocate la nivel judeţean, faţă de 345 câte avea aprobate fosta direcţie, dintre care numai 322 erau ocupate efectiv.

Reorganizarea gândită de guvern s-a concretizat, în Sălaj, prin emiterea unor decizii sau ordine de eliberare din funcţiile deţinute anterior pentru un număr de 62 de angajaţi ai direcţiei – din Zalău şi de la celelalte administraţii fiscale din judeţ. Aceştia nu vor rămâne, însă, fără serviciul, pentru că în următoarele zile ANAF va publica noile posturi vacante, inclusiv la noua agenţie din Zalău, dar şi la direcţia din Cluj şi la Direcţia Regională Antifraudă, care pentru regiunea noastră va fi la Oradea.

Directorul executiv al fostei DGFP Sălaj, Laurenţiu Butiri, devine, odată cu reorganizarea instituţiei, şef administraţie la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sălaj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu