Liderii PNŢCD vin sâmbătă la Bobota

Corneliu Coposu s-a născut la Bobota în 1920

Preşedintele reales al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, Aurelian Pavelescu, şi prim-vicepreşedintele PNŢCD Vlad Moisescu, vin sâmbătă în Sălaj, pentru a participa la manifestările comemorative organizate la Bobota la împlinirea a 18 ani de la trecerea în nefiinţă a Seniorului Corneliu Coposu.

 

Evenimentul este organizat de Filiala Sălaj a Fundaţiei „Corneliu Coposu” şi organizaţia PNŢCD Sălaj, în colaborare cu Muzeul Județean de Istorie și Artă-Zalău, Centrul de Cultură și Artă al județului Sălaj și Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” din Bobota, şi va avea loc sâmbătă, 9 noiembrie, începând cu ora 12.00, la Bobota, satul în care s-a născut, în 20 mai 1914, Corneliu Coposu. Comemorarea va include şi un parastas, dat fiind faptul că luni, 11 noiembrie, se împlinesc 18 ani de la moartea Seniorului.

 

Evenimentul de sâmbătă marchează şi împlinirea a 95 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, momentul istoric de atunci având o semnificaţie deosebită pentru bobotani, adunaţi de preotul Valentin Coposu, tatăl Seniorului, în curtea bisericii, şi chemaţi să-şi jure pe steag opţiunea pentru unire. Preotul Valentin Coposu a şi participat, în calitate de deputat, la actul Unirii, fiind însoţit la Alba Iulia de încă trei bobotani: stegarul dr. Valer Ancean, care avea funcţia de comandant adjunct al gărzilor naţionale româneşti din Sălaj, de către Nicolae Ciocean şi Ioan Groza .

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu