Investigaţii RMN la Zalău. Sălăjenii scapă de calvarul deplasărilor la Cluj

Aparatul a fost descărcat cu ajutorul unei macarale

Sălăjenii nu vor mai fi nevoiţi să se ducă la Cluj pentru a face investigaţii de înaltă performanţă de tip RMN, pentru că în curând va fi pus în funcţiune, la Zalău, un aparat de rezonanţă magnetică nou şi performant.

Aparatul a ajuns zilele trecute în Zalău, la policlinica privată la care urmează să fie montat. Cântăreşte aproximativ 30 de tone, motiv pentru care angajaţii firmei producătoare au făcut manevrele de transfer de pe autocamionul cu care a fost adus din Germania, în camera în care va fi montat, cu ajutorul unei macarale.

Aparatul a costat un milion de euro şi va fi funcţional, potrivit conducerii policlinicii private, cel târziu de la 1 august. Sălăjenii îşi vor putea face investigaţii RMN decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, reprezentanţii instituţiei anunţând încă din primăvară că, în momentul în care va sosi aparatul la Zalău, va rezilia contractul cu clinica din Cluj la care sunt trimişi acum pacienţii din Sălaj şi va încheia alt contract cu policlinica din Zalău.

Noul aparat este unul performant, de ultimă generaţie, care permite investigaţii de tip „total body”, adică la tot corpul odată, nu doar pe segmente. De asemenea, el permite şi investigarea persoanelor supraponderale, aspect restricţionat la aparatele obişnuite.

Distribuie:

Postaţi un comentariu