Inspectorii DSVSA ne asigură: în Sălaj nu se vinde carne de pui din Călăraşi

În Sălaj nu se vinde carne de pui din Călăraşi, spun inspectorii DSVSA

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj s-au dus astăzi pe teren pentru a verifica dacă în magazinele şi depozitele din judeţ a ajuns şi carne de pui de la Avicola Călăraşi, în legătură cu care sunt suspiciuni că ar fi infestată cu salmonela.

Potrivit informaţiilor primite de la Vasile Chindriş, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj, au fost verificate 21 de magazine de cartier şi săteşti, depozite alimentare şi supermarket-uri din judeţ. În niciunul dintre obiectivele verificate nu s-a găsit – susţine Chindriş, carne de pui provenită din complexul cu pricina. Potrivit reprezentantului DSVSA, carnea de pui aflată în acest moment magazinele din Sălaj provine, în exclusivitate, de la ferme şi depozite din judeţele Cluj, Alba, Satu Mare, Vâlcea şi Caraş Severin, existând şi un transport de la un depozit din Bucureşti.

Reamintim că Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor s-a autosesizat, la nivel naţional, după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora carnea de pui provenită de la Avicola Călăraşi ar fi infestată cu salmonela. Informaţiile au apărut în contextul scandalului pe marginea dosarului de evaziune fiscală în care sunt cercetaţi administratori din domeniul avicol din Călăraşi.

Distribuie:

Postaţi un comentariu