Incident la Colegiul API: doi elevi de clasa a XII-a, agresaţi de profesorul de informatică

Alexandru Mureşan a fost director al Casei Corpului Didactic

Profesorul Alexandru Mureşan, cunoscut după ce a ocupat, de-a lungul timpului, funcţii importante de conducere la nivelul judeţului, este acuzat de doi elevi de-ai săi de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” că i-ar fi agresat în timpul unei ore de curs. Incidentul s-ar fi petrecut în cursul zilei de marţi, 5 noiembrie.

Potrivit directorului Colegiului, Ioan Lung, din informaţiile adunate până în acest moment rezultă că incidentul s-a petrecut în clasa a XII-a A, clasă de matematică – informatică, în timpul ultimei ore. „Se pare că în momentul în care domnul profesor a intrat în clasă, doi dintre elevi se „hârjoneau”, iar el a crezut că se bat, aşa că i-a chemat pe hol, unde domnul profesor spune că le-a pus, mai apăsat, mâna după cap”, explică directorul.

Elevii au alte variante: una – că profesorul le-ar fi dat câte o palmă peste faţă la amândoi, iar alta – că Mureşan l-a lovit doar pe unul, moment în care celălalt a făcut un atac de panică şi a leşinat. Cert este că profesorul agresor a chemat ambulanţa, echipajul reuşind să-l aducă în simţiri pe elev fără a-l mai duce la spital. Ulterior, elevul a fost lăsat sub supraveghere medicală în cabinetul şcolar.

Incidentul va fi analizat, începând de joi, 7 noiembrie, de o comisie ce va fi constituită la nivelul colegiului, mai ales că diriginta clasei din care fac parte cei doi elevi a făcut o sesizare verbală în acest sens. Directorul spune că, din discuţiile avute cu elevii şi cu părinţii acestora, ei nu vor depune plângere la Poliţie împotriva lui Alexandru Mureşan.

Alexandru Mureşan este titular, ca profesor de informatică, la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, dar este detaşat la Casa Corpului Didactic, unde este profesor metodist. La API predă, prin urmare, doar 4 – 6 ore pe săptămână, cât are obligaţia de catedră.

De-a lungul timpului, el a deţinut, ca şi membru PDL, funcţii importante la nivel de judeţ, începând cu cea de inspector şcolar cu managementul, apoi director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, iar ulterior, director al Casei Corpului Didactic. În 2009 a făcut şi obiectul unui scandal, după ce, în urma alegerilor europarlamentare din acel an, deputatul PNL Mirel Taloş aieşit cu o declaraţie publică în care îl acuza pe liderul PDL-ist de vot multiplu. Liberalul a venit şi cu dovezi: listele electorale din care reieşea fapta respectivă. Mai exact, Alexandru Mureşan apărea la europarlamentarele din 7 iunie 2009 pe liste suplimentare în patru localităţi de pe Valea Someşului – Ileanda, Bălan, Băbeni şi Lozna.

El a fost trimis în judecată pentru vot multiplu, fiind condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu