Inaugurare la Episcopia Sălajului, în prezenţa Patriarhului Daniel şi a mii de credincioşi

Construcţia sediului Episcopiei Sălajului a costat aproximativ un milion de euro

Paraclisul Episcopiei Sălajului a fost inaugurat sâmbătă, 14 septembrie, în prezenţa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi a peste 6.000 de credincioşi.
După ce vineri seara Patriarhul Daniel a fost primit la Catedrala Episcopală Sfânta Vineri, din Zalău, sâmbătă dimineaţa a venit rândul sediului eparhial al Episcopiei Sălajului să găzduiască o întâlnire între Patriarh şi credincioşi, veniţi în număr mare la eveniment mai cu seamă că cea mai mare parte a preoţilor din Sălaj au răspuns invitaţiei de a participa la slujbă, astfel că în majoritatea bisericilor din judeţ nu s-a oficiat slujba cu ocazia sărbătorii Înălţării Domnului. Alături de Patriarh, la întâlnirea cu credincioşii au venit şi Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei și a Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.
Primul moment al evenimentului de sâmbătă a fost constituit de inaugurarea paraclisului sediului eparhial, unde va oficia slujbe, începând de astăzi, Episcopul Sălajului, Petroniu. Este vorba despre un spaţiu aflat în interiorul impunătorului sediu al Episcopiei, în care a fost amenajat un altar, altar în care au putut intra, doar astăzi, toţi cei interesaţi, bărbaţi şi femei deopotrivă (în rest, potrivit regulilor bisericeşti, femeile nu au voie să intre în altar). În paraclis au fost depuse şi moaştele Sfântului Nectarie din Eghina, aduse la Zalău de Patriarh, credincioşii venind pe rând, imediat după slujba de sfinţire, să se închine. Oameni bolnavi, părinţi cu copii, dar şi persoane aparent fără probleme deosebite au atins moaştele considerate a avea puteri vindecătoare.
După sfinţire, Patriarhul Daniel a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi, Sfânta Liturghie pe scena amenajată în faţa sediului Episcopiei Sălajului. Duminică,   15 septembrie, Patriarhul Daniel va participa, alături de alţi ierarhi, la târnosirea bisericii cu hramurile “Sfântul Prooroc Daniel” şi “Sfântul Mucenic Gheorghe” din oraşul Jibou.

Distribuie:

Postaţi un comentariu