Forţa Civică pregăteşte o moţiune de cenzură pe subiectul Roşia Montană

Conducerea Partidului Forţa Civică Sălaj a organizat vineri o conferinţă de presă

Preşedintele Partidului Forţa Civică – Filiala Sălaj, Mircea Abrudan, a anunţat vineri, 13 septembrie, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea din care face parte vrea să iniţieze o moţiune de cenzură pe subiectul Roşia Montană.

Mircea Abrudan a explicat că moţiunea este necesară pentru a taxa fuga de responsabilitate a Guvernului Ponta, dar şi lipsa de transparenţă prin care excelează acest controversat proiect. Preşedintele Forţei Civice Sălaj spune că partidul pe care îl reprezintă nu este împotriva investiţiilor străine, atâta timp cât se negociază termeni acceptaţi de ambele părţi. „Noi nu ştim ce are de câştigat statul român, ce se întâmplă cu reziduurile, ce se întâmplă cu metalele rare prezente în zăcămintele de acolo”, a explicat şi Sorin Mureşan, preşedintele organizaţiei municipale a partidului, ambiguitatea proiectului.

În aceeaşi conferinţă de presă, conducerea Partidului Forţa Civică – Filiala Sălaj s-a referit şi la recenta alăturare a Iniţiativei România Liberală la Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 7 septembrie, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Parlamentului.  Preşedintii celor trei formaţiuni  – Vlad Moisescu pentru Iniţiativa România Liberală, Mihai-Răzvan Ungureanu pentru Forţa Civică şi Aurelian Pavelescu pentru PNŢCD  – au semnat un protocol şi un manifest al noii forme a Alianţei DA.

Mircea Abrudan a mai prezentat rezultatele unui sondaj care îl dau, spune acesta, pe Mihai Răzvan Ungureanu drept candidatul dreptei cu cele mai mari şanse la alegerile pentru preşedinţia României.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu