Flash mob împotriva traficului de persoane

Evenimentul va dura 4 minute
Flash mob împotriva traficului de persoanePe platoul din faţa Prefecturii va avea loc vineri, un flash mob, organizat pentru a-i conştientiza pe tineri cu privire la riscurile de a deveni victime ale traficului de persoane.Evenimentul are loc în contextul în care ziua de 10 octombrie a fost numită de Comisia Europeană în anul 2007, Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane şi este organizat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă în Educaţie şi Centrul Judeţean de Asistenţp Psihopedagocică Sălaj.

Potrivit organizatorilor, demersul, intitulat „Nu ești de vânzare – Alege pentru binele tău!”, îşi propune motivarea şi conştientizarea tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani, din unităţile de învăţământ din judeţul Sălaj, să se informeze şi să ia atitudine în faţa fenomenului traficului de persoane. Parte a proiectului, activitatea Flash Mob urmărește mobilizarea întregii comunități prin intermediul apelurilor publice de participare și prin mesajele de stopare a sclaviei moderne și de întărire a spiritului civic. Flash-mob-ul va fi organizat în numeroase locații din țară și din străinătate, în aceeași zi, la aceeași oră, respectiv, în data de 18 octombrie 2013, la ora 17.00. Populația generală va fi încurajată în acest fel să preia inițiativa în lupta împotriva unei probleme sociale care se manifestă și are efecte la nivel global. La Zalău sunt aşteptaţi 1000 de elevi, care provin din cadrul unităţilor de învăţământ din Zalău, iar acţiunea va dura 4 minute. De asemenea, flash mob-ul va fi organizat și în orașele Jibou, Cehu Silvaniei și Șimleu Silvaniei.
Toți participanții vor purta haine negre. Organizatorii vor purta haine albe. Persoanele îmbrăcate în alb vor avea gura acoperită cu bandă scotch argintie. Toți participanții vor aduce cu ei pancarte care conțin mesaje și informații despre alegerile garantate de drepturile fundamentale dar încălcate prin traficul de persoane. Organizatorii vor aduce pancarte care vor face referire la felul in care traficantii încalcă depturile fundamentale ale celor care ajung victime.

Distribuie:

Postaţi un comentariu