Faţa urâtă a Zilelor Cetăţii Zalăului

Bărbatul a fost prea „obosit” pentru a-l vedea pe Nana în concert, aşa că a decis să se odihnească pe iarba din centru

Distracţia, muzica – în cea mai mare playback – şi mâncarea şi băutura în cantităţi industriale nu au fost singurele repere ale Zilelor Cetăţii Zalăului. Evenimentul a fost şi raiul beţivilor, al cerşetorilor şi al micilor infractori puşi pe furtişaguri.

În spatele meselor pline cu gurmanzi stă şi o Unitate de Primire a Urgenţelor la fel de plină. Potrivit datelor primite de purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Codruţa Puşcaş, aproape 400 de persoane s-au prezentat în weekend-ul în care a avut loc evenimentul la UPU, mai mulţi cu aproximativ o sută faţă de un weekend obişnuit. După cum era de aşteptat, la Urgenţe au ajuns cei care au întrecut măsura la mâncare – 40 apelând la ajutorul medicilor din cauza unor enterocolite, gastrite şi alte afecţiuni digestive. N-au lipsit, evident, nici cei pe care băutura i-a adus în stare de comă, 13 persoane ajungând la Urgenţă în acest hal. Cei mai mulţi au venit în weekend la Urgenţe cu plăgi, fracturi, traumatisme, entorse ori contuzii: 112.

 

Raiul infractorilor

Numărul mare de participanţi la Zilele Cetăţii Zalăului a făcut din centrul oraşului un mediu excelent pentru cerşetori, scandalagii şi hoţi, ceea ce i-a ţinut în priză pe jandarmii care au asigurat ordinea publică la eveniment. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, lucrătorii de aici au aplicat amenzi în valoare de 13.500 de lei şi au întocmit actele constatatoare pentru două infracţiuni. Principalele fapte pentru care jandarmii au aplicat amenzi au fost tulburarea ordinii si liniştii publice, efectuarea de acte de comerţ cu bunuri a caror provenienţă nu poate fi dovedită, provocarea de scandaluri, sãvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor şi apelarea la mila cetăţenilor.

De asemenea, lucrători ai Inspectoratului de Jandarmi au întocmit actele de constatare pentru două  infracţiuni: una vizând comercializarea ilegală de bunuri,   iar cealaltă pentru lovire şi distrugere. Personelor în cauză li s-au întocmit actele de constatare a infracţiunii flagrante de „lovire şi alte violenţe” şi „distrugere”, ce vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău. Jandarmii spun că majoritatea faptelor de natură să tulbure ordinea si liniştea publică au fost săvârsite pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu