DSP Sălaj va da afară numai doi angajaţi

Sediul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj / Sursa foto: salajeanul.ro

Direcţia de Sănătate Publică Sălaj va disponibiliza în zilele următoare două persoane. Măsura este una relativ uşoară după ce ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu propusese iniţial ca procentul disponibilizaţilor să fie semnificativ mai mare.

După emiterea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului numărul 77, care prevede reducerea posturilor vacante existente în instituţiile publice şi în cele ale administraţiei publice locale şi centrale, dar şi o reducere cu 4 la sută a posturilor ocupate, ministrul Nicolăescu a decis  că vrea o reducere de personal mai mare de 4 procente. A trimis o adresă tuturor direcţiilor de sănătate publică din ţară, prin care conducerilor acestora li se cere să trimită trei variante de reducere a numărului de posturi ocupate: una cu 4 procente, una cu 10 şi alta, probabil favorita ministrului, cu 15. Potrivit liderului Sanitas Chelement Hodiş, în privinţa DSP Sălaj, varianta cu 15 la sută ar fi presupus şapte posturi şi jumătate reduse, cea cu 10 la sută – cinci persoane, iar cea cu 4 la sută – două persoane.

Excesul de zel al ministrului Sănătăţii a fost temperat, se pare, de conducerea Guvernului, care a decis să plafoneze la 4 la sută procentul reducerilor de personal. Potrivit liderului sindical, în Sălaj este o situaţie mai fericită, pentru că cele două persoane care vor fi disponibilizate până la finele acestei luni, aferente procentului de 4 la sută, nu vor rămâne chiar pe drumuri, ambele îndeplining condiţiile de pensionare la limită de vârstă. Una dintre ele lucrează la compartimentul de control în sănătate publică, iar alta la contabilitate.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu